web analytics

 Brookville Barn

BEST VIEWED WITH MOBILE SIDEWAYS

The rusty barns at Brookville presented an interesting challenge for us; they either needed knocking down or converting. They had been refused for planning  permission twice previously so required a new approach. We worked closely with our client to develop a contemporary scheme which complemented the unusual ‘Dutch Barn’ shape of the two-storey barn. The structural design of the barn was also developed at planning stage and we were able to gain planning consent on the building to bring them back into use as a dwelling.

The village of Brookville in Norfolk was founded in 1889 by London businessman Robert Goodrich with an idea of returning to the land and living sustainably. With this ethos in mind, our plans incorporated sustainable values such as high levels of insulation and glazing positioned to make the most of solar gains, as well as sustainable technology implemented throughout the building.

As part of the proposal for our client we also provided photo-realistic renders which enabled the planners and potential buyers to see the barn brought to life as a family home.

‘Architecture through Construction – Construction through Architecture’